Loading
Računalniki Lenovo

Računalniki za zahtevnejše uporabnike

Največ težav imajo pri izbiri računalnika zahtevnejši uporabniki, ki iščejo idealen kompromis med funkcionalnostmi, zmogljivostjo in ceno. Nekatere lastnosti se da žrtvovati, nekatere pa so nepogrešljive. Prav tako je pogosto prilagodljiv tudi cenovni okvir, čeprav seveda ne želimo po nepotrebnem zapravljati. Treba bo dobro preučiti lastne potrebe in tudi ponudbo na trgu.

Prenosni računalnik

Ena možnost je tudi za zahtevnejše uporabnike prenosnik, čeprav so po zmogljivosti bolj prepričljive stacionarne delovne postaje, ki tudi glede na ceno ponujajo več. A za mobilno uporabo pride v poštev le prenosni računalnik. Na srečo tudi tu ni težko najti dobre ponudbe. Omenimo recimo serijo HP ZBook, ki je namenjena prav tistim, ki brskajo po višjem kakovostnem razredu. Računalniki HP ZBook so opremljeni z vrhunsko konfiguracijo, ki omogoča opravljanje vseh mogočih delovnih nalog. Tudi tisti, ki se soočajo z zahtevnejšimi nalogami, bodo zadovoljni z zmogljivostjo prenosnika iz serije HP ZBook – to zagotavlja i7 procesor v kombinaciji s 16 ali celo 32 GB DDR4 pomnilnika, piko na i pa doda še ločena grafična kartica ter seveda bliskovit SSD pogon. Glede na zmogljivost cena niti ni posebej visoka, za HP ZBook prenosnik z omenjeno kapaciteto bo treba odšteti okoli manj kot 2000 evrov.

Stacionarni računalnik

Boljši izkoristek investicije pa si lahko obetamo, če ne potrebujemo prenosnika. Odlično možnost ponujajo denimo računalniki Lenovo, ki med delovnimi postajami predstavljajo kar nekaj privlačnih opcij za zahtevnejše uporabnike. Ker so računalniki Lenovo med najbolj priljubljenimi in najbolje prodajanimi, jim seveda tudi na tem področju lahko brez skrbi zaupamo. Razumljivo se pred nakupom pozanimamo o konfiguraciji in ceni, prav tu pa se bo izkazala ključna prednost teh izdelkov – računalniki Lenovo ponujajo izjemno razmerje med zmogljivostjo in ceno, s tem pa predstavljajo mamljivo izbiro za zahtevnejše uporabnike, ki nimajo specifičnih zahtev, pričakujejo pa bliskovito delovanje in brezkompromisno zmogljivost tudi pri zahtevnejših opravilih.