Loading
aparat za vakuumiranje

Shranjevanje živil v kuhinji

Vsi smo že imeli mnogo izkušenj s temi problemi. Odlična petkova večerja je bila pripravljena na sveže in sestavine so bile kupljene od petka. Sin ni prišel z študentskega doma kot je sprva rekel da bo, hčerka je na neki novi dieti in po novem ne je več ničesar. Kaj sedaj z vsemi temi ostanki? Vse kar nam preostane je to, da to pospravimo. Stiropor embalaža, ali steklena posoda, saj je vseeno, važno, da je v hladilniku.

Nočna mora vsake gospodinje je shranjevanje ostankov hrane, kjer stiropor embalaža več kot prevečkrat res pride prav zaradi svoje neopazne teže in dokaj dobre izolacije, če mora tisti zadnji kos pečenke ostati za nekoga, ki se je naposled odločil, da le pride ob spodobnem času domov.

Kaj pa shranjevanje svežih živil, ki so ostala pred termično obdelavo?

Tudi tu imamo več možnosti in če smo že pristaši stiropor embalaže jo lahko uporabimo tudi tukaj. Treba pa je omeniti, da to zagotovo ni edini način shranjevanja živil. Sedaj se kar širi nova tehnika shranjevanja pri kateri nam pomaga aparat za vakuumiranje. Aparat za vakuumiranje nam omogoči, da še ne obdelana živila preprosto vstavimo v plastično vrečko, ki jo damo v aparat, ki iz nje izsesa zrak in naredi tesen var. Shranjevanje živil, predvsem rib in drugih mesnih izdelkov seveda ni edino opravilo, pri katerem nam pomaga aparat za vakuumiranje. Lahko se uporablja tudi pri novejših kuharskih tehnikah, kar mnogim lahko upraviči malce višjo začetno investicijo, vendar ne smemo pozabiti, da se tudi kupovanje steklenih posod za shranjevanje na dolgi rok lahko ne splača, še posebej, če imamo pri hiši majhne otroke, ki z njimi ne znajo ravnati.

Izbira izdelkov za shranjevanje je seveda osebna, dobro pa je, da se že pred odločitvijo dobro zavedamo svojih potreb in ravnamo temu primerno.