Loading
Kavč

Ključna oprema dnevne sobe

Vsak prostor v stanovanju ima svojo funkcijo, s tem pa potrebuje tudi ustrezno opremo. Dnevna soba je v tem oziru skorajda izjema, saj dopušča popolno svobodo pri oblikovanju in opremljanju. Noben kos pohištva ali opreme namreč ni povsem nepogrešljiv, saj je funkcija dnevnega prostora le ta, da omogoča udobno sproščanje in preživljanje prostega časa. Vseeno nekateri kosi pač ne smejo manjkati in so v običajnih dnevnih sobah dobro zastopani.

Sedežna garnitura

V osrčju dnevne sobe je običajno sedežna garnitura. Lahko gre za bogato garnituro ali pa le kavč, pomembno pa je predvsem to, da imamo na voljo pohištvo za udobno sproščanje. Na voljo so različne možnosti, ki povsem zadovoljijo potrebe in okuse uporabnikov, to pa pomeni, da lahko kavč oziroma sedežno garnituro izkoristimo tudi za vizualno popestritev prostora. Izgled namreč lahko svobodno prilagajamo stilu prostora, v vsakem primeru pa s pozorno izbranim osrednjim elementom močno vplivamo na celoten vtis prostora.

Posebej dobro se izkažejo prestižne sedežne garniture, morda celo kakšni neobičajni kosi. Priljubljene so recimo usnjene kotne sedežne garniture, ki navdušujejo z odlikami naravnega usnja, hkrati pa prinašajo tudi prednost kotne izvedbe. Usnjene kotne sedežne garniture so v nekaterih dnevnih sobah odlično vključene v prostor in zelo lepo dopolnjujejo tudi estetsko podobo, dobro se obnesejo tudi v minimalistično opremljenih prostorih, v katere običajno upamo umestiti le minimalističen kavč. Ne glede na umestitev usnjene kotne sedežne garniture bo takšen kos pohištva prinesel veliko zadovoljstva, kot velja tudi za mnoge druge sedežne garniture višjega kakovostnega razreda.

V nekaterih primerih se dobro izkažejo tudi druge rešitve in lahko kavč oziroma sedežno garnituro preprosto izpustimo, če ne vidimo potrebe po takšnem pohištvu. Vse je odvisno od tega, kaj nameravamo v dnevni sobi početi in koliko časa bomo tam preživeli. V nekaterih stanovanjih gre za osrednji in najbolj uporabljan prostor, v drugih je le redko v uporabi in tudi ne zahteva posebnega pohištva.