Loading
Vrtne letne kuhinje

Oprema domačega vrta

Pri opremljanju domačega vrta običajno nismo posebej zahtevni. Morda mislimo celo na tradicionalna vrtnarska opravila in svojo pozornost namenimo lopi za vrtnarske potrebščine. V mnogih primerih pa razpoložljive zelene površine okoli hiše raje uporabimo za kaj drugega kot vrtnarjenje – predvsem se radi v takšnem okolju sproščamo in uživamo v lepih dneh toplejšega dela leta. Za zadovoljstvo bo v takšnem primeru poskrbela primerna oprema.

Letna kuhinja

Eno možnost predstavljajo vrtne letne kuhinje, ki so vedno bolj priljubljene med tistimi, ki želijo bolje izkoristiti površino okoli svojega doma. Letna kuhinja omogoča kuhanje na prostem, s tem pa še organizacijo cele vrste družabnih aktivnosti, ki se vrtijo okoli okusne hrane v prijetnem okolju. Pri tem pride v poštev struktura in oprema vrtne letne kuhinje – osrednjo vlogo imajo gotovo žari, brez katerih si ne moremo predstavljati uspešnega piknika. Na voljo so žari v različnih izvedbah, ki omogočajo široko izbiro opreme in tudi različne izkušnje pri uporabi. Prav gurmanski mojstri prisegajo na peko na oglju, medtem ko so za marsikoga boljša izbira plinski ali električni žari, ki so cenovno bistveno dostopnejši.

Izdelava vrtne letne kuhinje je lahko velik zalogaj, lahko pa tudi povsem obvladljiv projekt. Gre za prilagodljiv podvig, ki ga je možno sproti prilagajati željam in potrebam uporabnika, tako da ni univerzalnih receptov.

Vrtna garnitura

Svoj prosti čas lahko na vrtu sproščeno preživljamo tudi brez vrtne letne kuhinje. Potrebujemo le nekaj kosov vrtnega pohištva in že se lahko zabavamo na skoraj enak način, le brez hrane. Garnitura vrtnega pohištva omogoča brezskrbno sproščanje, pa tudi druženje ob pijači ali družabnih igrah. Ne glede na to, ali gre le za posedanje na soncu ali za klepet s prijatelji, je treba na vrt postaviti simpatičen komplet kakovostnega vrtnega pohištva, poleg stolov in mize pa ne pozabimo še na senčnik ali drugo zaščito pred neposrednim udarom sončnih žarkov.