Loading
okvirji

Svoje spomine dajte v okvir

Ljudje smo čuteča bitja in zelo radi se spominjamo trenutkov, ki so nam pri srcu. Ko smo v trenutku, ko se počutimo dobro, smo v družbi ljubljenih in bi radi tisti trenutek vtisnili v srce, velikokrat posežemo po fotoaparatu ali mobilnemu telefonu in tisti trenutek ujamemo v sliko. Da pa bi ta spomin lahko čimvečkrat obudili in oživeli, ter zopet podoživeli tista čustva, velikokrat to določeno sliko natisnemo. Na stvari, na katere smo zelo navezani, pa smo največkrat zelo pozorni in jih hranimo nekje, kjer se jim ne bo nič zgodilo.

Kako pa najbolje ovekovečiti tisti trenutek, kot pa, da ga nesemo okviriti in obesimo na steno, da ga bomo lahko čimvečrat videli in podoživeli. Okvirji so tako element, ki bo sliko varoval, hkrati pa so tudi estetski dodatek vaši dnevni sobi, stopnišču ali hodniku.

Okvirji tudi za umetniška dela

Okvirji pa niso samo za fotografije, v njih lahko damo tudi umetniške slike, ki bodo le še bolj zasijale v vsej svoji lepoti in bodo polepšale vsak prostor. Okvirji morajo biti izbrani zelo previdno, saj ne smejo zasenčiti slike, nikakor pa ne smejo biti tudi premalo umetniški, saj slika tudi tako ne bo prišla do izraza.

Izdelava okvirjev je umetnost, saj mora šolano osebje razumeti, kako bo slika izgledala v okvirju, potrebno je vedeti, kateri les izbrati, s katerim lakom prebarvati okvir, kako masiven je lahko sam okvir. Pomembno je tudi, kako sliko z okvirjem postavite v vaš prostor. Če imate več slik ali fotografij, ki bi jih radi izpostavili, vam podjetja za okvirjanje omogočajo tudi postavitev v vašem prostoru. Umetniške slike so zelo atraktivne za poživitev in olepšanje prostora, vendar, če jih je preveč na kupu, lahko prostor zaprejo in ga naredijo odbijajočega. Zato je vedno boljše, da postavitev in okvirjanje prepustite strokovnjakom, ki vam bodo s svojimi izkušnjami vedeli najbolje svetovati.