Loading
dražbe

Skrb za motorno vozilo pomembna tudi pozimi!

Vsekakor je zelo pomembno, da ga pred zimskim počitkom dobro očistite – vsaka umazanija se lahko zažre v motor in se čez zimo zato veliko lažje pokvari. Prav je tudi, da ga popolnoma osušite, saj voda namreč ni primerna za zimsko obdobje, ker lahko zamrzne in prav tako poškoduje notranjost motornega vozila. Če je potrebno, se prelakira tudi lak, ne pozabite pa še z posebnim sprejem namazati vseh delov obloženih z gumo ter kromom. Gorivo čez zimo v vašem tanku ohranite v polni obliki, gum pa ne mažite, saj lahko tako pride do slabšega oprijema gum, ko se začne naslednja sezona.

Še posebej pomemben pa je akumulator in celotno ogrodje motorja, ki mora čez zimo ostati dvignjeno od tal – to je predvsem velikega pomena, da se pnevmatike na uničijo po več mesečnem stanju na trdnih tleh. Namazati morate tudi vse premikajoče se dele in s tem poskrbeti, da ostanejo gibljivi. Akumulator pa seveda potrebuje še posebno nego, saj ga je dobro odklopiti in iz motornega kolesa odstraniti – od časa do časa pa tudi priklopiti.

Morda pa se ravno odločate za nakup motornega kolesa in primernimi cenami le – tega, pa z iskanjem nimate najboljše sreče. No, vsekakor obstajajo spletne strani z tako rabljenimi kot novimi motorji, če pa trenutno nimate veliko finančnih sredstev, se boste najbrž raje posvetili rabljenim. Zanimivo je, da se veliko motorjev pojavi tudi na dražbah, ki jih prodajajo po mnogo nižjih cenah, kot v originalu. Dražbe pa niso znane le po prodajah motornih koles – torej premičnin, ampak tudi nepremičnin. Dražbe ponujajo hiše in stanovanja – tudi novogradnje po zelo ugodnih cenah in vaša naloga je, da se o tem pozanimate in podučite. Dražbe so sicer lahko tvegane, a če boste za nasvet prosili strokovnjaka, vam bo lahko pravilno svetoval in vam prihranil težave.