Loading
Pranje fasade

Pranje fasade

Fasada je najbolj opazen element stavbe, saj pokriva tudi največjo površino. Razumljivo torej, da bomo želeli prav fasado ohraniti v čim boljšem in čim lepšem stanju, če nam izgled doma seveda kaj pomeni. A večinoma nam že čiščenje notranjosti stanovanjskih prostorov vzame veliko časa in energije, nato za čiščenje fasade preprosto ne ostane dovolj motivacije. Poleg tega sama fasada nima neposrednega vpliva na kakovost bivanja, pravzaprav jo iz notranjosti sploh ne vidimo. Lahko si torej privoščimo nekaj lenobe, a občasno je za pranje fasade vseeno treba poskrbeti.

Kako se lotiti čiščenja fasade?

V lastni režiji lahko fasado vsaj na hitro očistimo, kar bo čisto dovolj, če se temu opravilu posvečamo redno. Je pa veliko odvisno od tega, kakšno fasado imamo in kakšne pripomočke imamo na voljo. Če gre za majhno in nizko stavbo, bomo fasado brez težav očistili sami. Večje stavbe prinašajo bistveno več izzivov. Za manjše hiše lahko pranje fasade opravimo kar z visokotlačnim čistilcem ali celo z običajnim curkom vode.

Profesionalno pranje fasade

Lahko pa za opravilo zaposlimo strokovnjake. Največ možnosti ponuja za tak čistilni servis Ljubljana, kjer bo moč najti strokovnjake tudi za zahtevnejše projekte. Gotovo pa za čistilni servis Ljubljana s tega vidika postavlja tudi največ izzivov, še posebej, če pomislimo na čiščenje fasad večjih in zahtevnejših stavb. V tem primeru pride v poštev delo na višini, pogosto pa moramo upoštevati še težko dostopne kotičke in posebej trdovratno umazanijo. V mestu zaradi smoga fasada hitro posivi, umazanija pa se skozi čas zažira v površino in jo je kmalu zelo težko odstraniti.

Čistilni servis Ljubljana bo prava izbira za tiste, ki se soočajo s takšnimi nalogami pri čiščenju fasade. Pogosto je bolj smiselno, da delo prepustimo mojstrom – opravljeno bo prej, rezultati pa bodo bistveno boljši. Sami bomo prihranili nekaj časa in veliko živcev, namesto dela pa si lahko privoščimo sprostitev.