Loading
Barske mize

Pika na i čudovito oblikovanemu prostoru

Estetika je pomembna komponenta vsakega prostora, v nekaterih okoljih pa je ta dimenzija naravnost ključnega pomena. Prav zato je vsekakor dobro, da lahko podobo prostora hitro in učinkovito spremenimo z nekaterimi posrečenimi elementi. Vse je odvisno od tega, kakšen prostor imamo na voljo in kaj želimo doseči, a izpostavimo lahko nekatere univerzalne ukrepe, ki bodo bržkone močno popestrili vsak prostor.

Steklene stene

Steklo je material, ki se pri oblikovanju in opremljanju prostorov uporablja precej poredko. Seveda ga v vsakem stanovanju vidimo v oknih, pogosto tudi na mizi ali drugem pohištvu. So pa precej redkejše steklene stene, ki jih predvsem v stanovanjskih prostorih videvamo le izjemoma. Nekoliko bolj pogoste so v poslovnih in javnih prostorih, kjer lahko delujejo tudi kot izložbe. Tudi v pisarnah in podobnih prostorih pa ima uporaba stekla v takšni obliki različne dobrodošle prednosti, poleg prestižnega izgleda steklo učinkovito prepušča svetlobo, odpira prostor in preprečuje občutek utesnjenosti. Steklene stene vse te prednosti še potencirajo, saj optimalno izkoristijo površino, ki jo imamo na voljo za zasteklitev.

Dekorativno pohištvo

Piko na i čudovito oblikovanemu prostoru pa doda še posrečeno izbrano pohištvo. Ni nujno, da gre le za dekoracijo, vsekakor te kose lahko izkoristimo tudi za druge namene. Dober primer so barske mize, ki povežejo odprt prostor in omogočajo izvajanje raznih družabnih aktivnosti, če ne pa služijo vsaj kot odlagalna površina ali pa prostor za shranjevanje raznih malenkosti. To, da so barske mize tudi čudovita popestritev prostora, je le še dodaten plus, pogosto niti ne prvi dejavnik, ki vpliva na odločitev za nakup takšnega kosa. Barske mize se izvrstno obnesejo v vseh vrstah prostorov, spet jih lahko najdemo tudi v pisarnah in na drugih delovnih mestih, kot tudi v stanovanjskih prostorih. Ni pa to edino pohištvo, ki zelo posrečeno kombinira estetiko in funkcionalnost, možnosti je še dovolj.