Loading
Poceni selitveni servis

Poceni selitveni servis? Ne, hvala.

Pri selitvah se je pametno zanesti na strokovnjake, ki bodo svoje delo opravili brez kompromisov in brez bližnjic. To seveda pomeni, da bo treba za storitev morda odšteti kak cekin več, torej ne bomo brskali ravno po najcenejši ponudbi. Je pa to vsekakor edina smiselna možnost za tiste, ki želijo z najemom selitvenega servisa svojo selitev poenostaviti, ne pa zakomplicirati. Čisto možno je, da bo nezanesljiv selitveni servis povzročil velike nevšečnosti.

Zahtevnejše selitve

Poceni selitveni servis je še posebej slaba ideja v primeru, da izvajamo kakšne zahtevnejše selitve. Pri tem mislimo že na selitve večjih, težjih, dražjih in občutljivejših predmetov. Običajni primer je selitev klavirja, a še veliko je takšnih situacij. Najprej potrebujemo zanesljive selitvene mojstre že za demontažo in prenos predmetov iz stanovanja, nato je treba poskrbeti za varen transport, na koncu pa še namestitev na novi lokaciji. Jasno je, da bo selitev klavirja zanesljivo opravil le dober ponudnik selitvenih storitev, ki bo za zahtevnejšo selitev zaračunal pošteno ceno.

Za selitev klavirja je seveda vredno nameniti potrebno investicijo, saj s tem zagotovimo varno in uspešno selitev dragocenega predmeta. Pri nekaterih ponudnikih lahko izberemo še posebno zavarovanje za tovor, kar pa ni vedno smiselna investicija.

Seveda so zahtevnejše selitve tudi tiste, ki sicer ne vključujejo občutljivega tovora, temveč zahtevajo veliko organizacijskih spretnosti ali pokrivajo večje razdalje. To so pogosto selitve v tujino, ki jih poceni selitveni servis bržkone ne bo opravil povsem brez zapletov. Ker je selitev v tujino že tako stresen postopek, je pametno nalogo zaupati dobremu selitvenemu servisu, ki nas bo v tem primeru kar se da razbremenil, ne pa povzročil še dodatnih skrbi.

V nekaterih primerih poceni selitveni servis vseeno pride v poštev. Če na primer potrebujemo le prevoz pohištva ali podobnih predmetov in smo glede prevoza dovolj prilagodljivi, se lahko poslužimo cenejših opcij.